Egyszerű és vegyszeres klíma tisztítás – mi a különbség?

A helytelenül, vagy túlságosan ritkán takarított klímák negatív hatással lehetnek a házban lakók egészségére és a berendezés hatékonyságára továbbá élettartamára is. Az egyszerű klímatisztítás olyan művelet, amit Ön is elvégezhet otthonában. Ehhez elég annyit tenni, hogy a készülékház felnyitását követően kiveszi a szűrőket, átmossa azokat vízzel, majd miután megszáradtak, visszahelyezi a klímába.

A folyamatos páralecsapódás miatt nedves, meleg közeg alakul ki az egységek belsejében, amely ártalmas baktériumok szaporodását okozza. A vegyszeres klíma tisztítás során, alapos fertőtlenítő mosással ezt a folyamatot gátoljuk meg. Ilyenkor a lamellák közé lerakódott port hatékonyan eltávolítjuk annak érdekében, hogy Önnek hosszú évekig megbízhatóan működő klímaberendezése legyen.

Milyen gyakran érdemes klíma tisztítás szolgáltatást igényelni?

Az egyszerű klímatakarítást (ami szerencsére nem különösebben bonyolult feladat), havonta legalább egyszer célszerű elvégeznie. A vegyszeres légkondi tisztítást évente kétszer, lehetőleg a hűtési, illetve fűtési szezon előtt (tavasszal és ősszel) javasolt igényelni. E munkálat időigénye nagyjából másfél óra, de kicsit tovább is tarthat, ha például nehezebben megközelíthetők a kültéri vagy beltéri egységek. Fontos: a vegyszeres tisztítási és karbantartási munkálatokat minden esetben bízza szakképzett szerelőre!

Gree klímáknál kell hűtőközeget cserélni?

A kínálatunkban szereplő, legkorszerűbb Gree inverteres klímák olyan felépítéssel rendelkeznek, amely meggátolja az ózonkárosító hűtőközeg eltávozását. A tőlünk megvásárolható készülékek számos további pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, amiket mindig megosztunk Önnel a webáruházunkban közzétett, magyar nyelvű termékleírásokban.

Kérdése van klíma tisztítás témában?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken és munkatársunk örömmel áll rendelkezésére!