Az inverteres klíma olyan eszköz, amely a régebbi, csak hűteni képes klímaberendezésektől eltérően fűtésre is alkalmas, sőt, legtöbbször azoknak ajánlott, akik gyakran használnák fűtésre akár keményebb téli időszakokban, -25 C fokos külső hőmérsékletnél is. Az inverteres klíma típusok magas pontosságú hőtartással rendelkeznek, köszönhetően fejlettebb vezérlésüknek. További előnyeik közé tartozik, hogy kevésbé szárítják a levegőt és a korábbi klímafajtákhoz képest még alacsonyabb zajszinttel képesek üzemelni, ami a beltéri, illetve kültéri egységre egyaránt értendő.

Inverteres klíma használata

A berendezést használni kifejezetten könnyű és felhasználóbarát módon lehet. Bekapcsoláskor meghatározza az Ön által kívánt szobahőmérsékletet, majd nyugodtan hagyja dolgozni a készüléket. Utóbbi a teljesítményszintet és a levegő terjedési irányát automatikusan, előre meghatározott program alapján fogja szabályozni. Az általunk forgalmazott, rendkívül korszerű Gree inverteres klíma típusok opcionális extraként Wi-Fi alapú vezérelhetőséggel is irányíthatók. További közkedvelt Gree funkció az úgynevezett 8°C temperálás lehetősége, amelynek engedélyezésével a készülék csak akkor indítja el a fűtést, ha a hőmérséklet 8 Celsius fok alá csökken, így megelőzhető a fagykár. A hagyományos klímafajtákhoz viszonyítva egy inverteres klíma (köszönhetően nagyobb hatékonyságának) hamarabb képes lehűteni a helyiséget.

Inverteres klímák jellemzői

A gazdaságosság jegyében különböző hatékonysági mutatók léteznek, amelyek segítségével megbecsülhető, hogy az Ön környezetébe (legyen az kertesház, lakás, iroda stb.) melyik modell jelent ideális megoldást. Ezek a mutatók a következők:

  • SEER érték: ennek segítségével megállapítható a szezonális hűtési hatékonyság.
  • EER érték: ezáltal kideríthető, hogy adott külső, illetve belső hőmérsékletszint esetén a befektetett áramhoz viszonyítva hányszoros hűtőteljesítmény érhető el az berendezéssel.
  • SCOP: ezt a mutatót a szezonális fűtés hatékonyságának jelölésére vezették be.
  • COP: Az inverteres klíma fűtési hatékonyságára utaló érték. Minél magasabb ez a mutató, Ön annál inkább biztos lehet abban, hogy eszköze gazdaságos működést nyújt.

Másik kulcsfontosságú paraméter a teljesítmény. A tőlünk megvásárolható termékek többsége három teljesítményszintben rendelhető (kb. 2,7/3,5/5,3 kW). Az, hogy Önnek melyik jelent ideális megoldást, a fűtésre kijelölt helyiség adottságain múlik. Munkatársunk előzetes konzultációt követően segít a választásban!

Mennyire gazdaságos az inverteres klíma?

Folyamatosan növekvő népszerűsége javarészt annak köszönhető, hogy az inverteres klíma kimondottan költséghatékony megoldást jelent. Igényelhető hozzá GEO tarifa, vagy pedig H tarifa, amiknek köszönhetően bizonyos hónapokban -50% kedvezménnyel üzemeltetheti a készüléket! A tőlünk megvásárolható, Gree gyártmányú, minőségi inverteres klíma típusok az elérhető leggazdaságosabb A++ és A+++ energia tanúsítványokkal rendelkeznek. Ha további kérdése van e témával kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén és örömmel állunk rendelkezésére!