Vajon egy hőszivattyús klíma mennyire energiatakarékos és költséghatékony? Mikor érdemes megfontolni, hogy ilyen berendezéssel fűtse otthonát? És egyáltalán, milyen hőszivattyús klíma ár befolyásoló tényezők léteznek? Csupa gyakori kérdés, de ami különösen értékessé teszi e termékkategóriát, hogy fűtésre is hatékonyan használható – sok esetben maga mögé utasítva a gázt vagy más villanyalapú fűtőtechnológiákat!

Miért érdemes hőszivattyús klíma használatával fűteni?

Elsősorban hatékony működésének köszönhetően. Kevesen tudják, hogy a hőszivattyús klíma fűtésre is alkalmas, sokan pedig félnek kihasználni e funkcióját, feltételezve, hogy rengeteg áramot igényel. Megfelelő teljesítményű termék kiválasztásával és GEO vagy H-tarifás mérőóra bekötésével (utóbbival október 15 és április 15 között akár felére csökkenthető az elektromos áram díja) azonban a beüzemelési és fenntartási költség is jóval kedvezőbb, mint hagyományos gázkazán esetében. Utóbbi kiépítéséhez viszonyítva egy hőszivattyús klíma kialakítása 20-40%-kal kedvezőbb áron megvalósulhat.

Hőszivattyús klíma főbb előnyei

 A webáruházunkban megtalálható klímatípusok hőszivattyús elven fűtenek, eltérően a hagyományos, sokkal kevésbé hatékony, izzószállal működő hősugárzóktól. Utóbbiak köztudottan magas áramfogyasztásúak. A Gree típusok a létező legmagasabb, A++ és A+++ besorolással rendelkeznek. De nemcsak gazdaságos működésük érdemel említést. További fő pozitívumok:

  • Hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas egyetlen eszközként, ami csökkenti a fenntartási költségeket
  • Biztonságos, mivel működése során égésterméket (szénmonoxidot) nem állít elő. A Gree klímákban használt R32 hűtőközeg ózonkárosító hatása (ODP) nulla.
  • Az általunk forgalmazott hőszivattyús klíma típusokkal pontosan beállítható a hőmérséklet
  • A gyártó saját fejlesztésű telefonos alkalmazásának köszönhetően távoli vezérlés lehetséges
  • Beltéri és kültéri egysége is néhány óra alatt kiépíthető
  • A Gree intelligens leolvasztás funkciója által bizonyos típusok -25 fok környezeti hőmérséklet mellett is képesek zökkenőmentes üzembe fűteni
  • A kiépítés díja akár felére is csökkenthető állami támogatással
  • Üzemeltetéséhez nincsen szükség kéményre
  • A hőszivattyús klíma tisztítása és karbantartása csupán évente egyszer elvégzendő folyamat

Mikor érdemes hőszivattyús klímát telepíteni?

Például olyan esetben, amikor a gáz bevezetése túlságosan magas összeget jelentene. Továbbá elavult fűtési rendszer helyettesítésére, vagy meglévő fűtés kiegészítésére is alkalmazható. Végül, de nem utolsósorban azoknak javasolt e technológia használata, akik nyitottak a tisztább és zöldebb megoldások felé.

Hőszivattyús klíma ár befolyásoló tényezők

A berendezés összegét meghatározza a hűtési és fűtési teljesítmény. A Gree kínálatában szereplő, legnépszerűbb hőszivattyús klíma ár csoportok jellemzően kb. 2,5 / 3,5 / 5,2 kW fűtési teljesítmény osztályokra értendők.

A beüzemelési költséget befolyásolja a beltéri és kültéri egység közötti távolság. Folyamatosan frissülő termékkatalógusunkban 3, 4 és 5 méteres hosszúságok közül választhat (5 méter fölött egyedileg kalkulált árajánlatot kap). Bizonyos Gree hőszivattyús klíma típusokhoz opcionálisan igényelhetők olyan extrák, mint a vezetékes távirányító, központi vezérlés vagy távoli felügyelet.

A készülék megjelenése is befolyásolhatja az árat. Például a Gree U-Crown Silver és U-Crown Champagne modellek magasabb összegbe kerülnek, viszont prémium minőségű anyagokból készültek, formatervük keskenyebb, ezért megjelenésük esztétikusabb, elegánsabb lakókörnyezetben szebben mutatnak.

Kérdése van hőszivattyús klíma ügyben?

Ha szeretné megtudni, hogy melyik hőszivattyús klíma ideális az Ön otthonába, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot az itt található űrlap kitöltésével, vagy bármely elérhetőségünkön! Célunk, hogy Ön maradéktalanul élvezhesse a berendezés előnyeit, ezért rendelés esetén szakszerű beüzemelést és pontos instrukciókat nyújtunk. A hőszivattyús klíma használatával egy rugalmas és felhasználóbarát megoldással teheti kellemessé a nyári kánikulát vagy a téli fűtést szinte bármilyen otthoni vagy irodai környezetben!